Neste års Regional Innovation Policies-konferansen (RIP) blir arrangert hos Høgskolen i Innlandet campus Lillehammer. RIP er en konferanse for forskere, praktikere og politikkutviklere innenfor temaene regional innovasjon, regional utvikling og innovasjonspolitikk. Dette er en internasjonal konferanse som arrangeres ved et nytt universitet hvert år.

I år ble RIP holdt på Jönköping Universitet i Sverige. Redinn fylte opp bilen med forskere og stilte sterkt ved årets konferanse.

Konferansesiden ligger her

Norwegian wood, isn’t it good?

Vi hadde flere presentasjoner der vi presenterte forskningen vår, blant annet paperet med den meget gode tittelen ‘Norwegian Wood, isn’t it good?’ Her ser forfattere Trond Nilsen, Guiseppe Calignano, Stine Lien og Anne Jørgensen Nordli nærmere på hvordan tre-næringen blir presentert og snakket om. På den ene siden er det en bransje som er veldig tradisjonell og som sliter med rekruttering. På den andre siden er dette bransjene som virkelig leder an i Det Grønne Skiftet, med bærekraftige og fornybare løsninger. Overraskende for mange er også bransjen både innovativ og høyteknologisk.

Stipendiat Synne Bråten presenterte PhD prosjektet sitt I paperet RIS actors changingfire menn og en kvinne foran universitetsbygg i Sverige roles working towards transformational change. Hun tar for seg en veldig viktig, men et litt understudert tema – bærekraft i regional utvikling. Forskningsspørsmålet i hennes PhD-prosjekt er What is the role of transformative innovation policy associated with green transition in different regional contexts?

Konferanser er en viktig arena

Konferanser er veldig viktige i forskningsprosessen. Det er her man gjerne presenterer funn for første gang, diskuterer med kollegaer og forhåpentligvis tar forskningen sin et steg eller to videre.

Neste år er vi vertskap for RIP-konferansen. Arrangementet blir da på mange måter en avslutning på REDINN-prosjektet. Vi gleder oss veldig til å vise fram resultatene fra REDINN og Høgskolens Lillehammer campus.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder