-Lillehammer gjør det omtrent så bra som steder det er naturlig å sammenligne seg med, sier professor i økonomi og prosjektleder for REDINN, Atle Hauge. Nylig holdt han foredraget ‘Er vi svamp eller motor?’ på et frokostmøte i regi av Lillehammer Næringsforening. Temaet var byens rolle i regional utvikling.

bilde med tekst om to menn som skal holde foredrag

Rundt femti tilhørere møtte opp på næringslivsseminar på Lillehammer i mai.

Mjøsregionen står for veksten i fylket, og Hamar blir definert som å komme i kategorien motor. Folk flytter til Hamar fra utenfor fylket, men fra Hamar til de andre kommunene i regionen.

-Vi bruker pendling og flytting som verktøy for å måle og analysere dette. Gjøvik og Lillehammer kan da kategoriseres som mobilizers.

Småbysligaen

Konklusjonen til Hauge er at Lillehammer spiller jevnt i samme liga som andre småbyer som for eksempel Halden, Tromsø og Hønefoss. Byen er nok riktig et stykke unna opprykk til å bli motor, men et viktigere spørsmål er hvem Lillehammer skal spille på lag med. Næringslivet må samarbeide med naboene for å få til mer.

Vi klarer nok ikke å snu befolkningsnedgangen i distriktet, men det betyr ikke at vi ikke kan få til innovasjon og et godt liv ellers.

Les hva avisa GDs kommentator skriver om Hauges foredrag her

 


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder